Hieronder vind je diverse recepten met Vien0%. Voor nu alleen nog mocktails. Binnenkort komen snel andere toepassingen met Vien0%. Houd daarom goed deze pagina in de gaten!
Deze alcoholvrije gin – tonic is heel makkelijk te maken. Vul een mooi glas met ijsklontjes. Voeg hier 1 shot Meloen – Komkommer aan toe. Vul aan met je favoriete tonic. Het liefst niet al te heftig qua smaak. Ik gebruik hier de normale tonic. Garneer met fruit, kruiden of specerijen naar keuze.
Stamp 2 takjes munt, de helft van de partjes limoen, 2 theelepels (riet)suiker en 3 shots Druif – Venkel samen in een cocktail shaker. Zodat de smaken van de limoen en munt goed te proeven zijn. Vul een hoog glas met ijsblokjes. Giet de vloeistof vanuit de shaker door een zeefje op de ijsblokjes. Vul aan met bruiswater. Garneer met blaadjes munt en de overige partjes limoen. Naar wens kan je meer of minder (riet)suiker gebruiken.
Schenk de Perzik – Wortel in een laag bakje met deksel. Zet dit in de vriezer totdat het goed bevroren is. Doe 2 ijsklontjes samen met de bevroren Perzik – Wortel, 1 eetlepel sinaasappelsap en 2 eetlepels Perzik – Wortel in een blender. Mix tot crushed ice. Doe het crushed ice in een mooi glas en vul aan met tonic en/of bruiswater en gemberbier.
Een lekker glas Sangria kan natuurlijk niet ontbreken. Roer de dranken met de suiker door elkaar en zorg dat de suiker goed opgelost is. Vul een glas met ijs en fruit naar keuze. Schenk de sangria erover en genieten maar!
Vul een wijnglas met ijs en schenk hierin de Braam – Biet en Bitter Lemon. Voeg eventueel suiker toe naar wens. Garneer met schijfjes sinaasappel, citroen en/of limoen. Deze cocktail kan eventueel ook met Zwarte bes – Knolselderij gemaakt worden als je van wat zwaardere cocktails houdt.
Verwarm in een pannetje de Zwarte bes – Knol en 2 eetlepels appelsap. Voeg hier een schijf sinaasappel, 2 kruidnagels en een kapot gebroken kaneelstokje aan toe. Laat even op laag vuur staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Pak een glas of mok enn zeef de vloeistof in het glas. Garneer eventueel nog met een schijf sinaasappel en een kaneelstokje.
Proost!
Zet een espresso in een cocktail shaker en laat deze afkoelen. Voeg hier de shots Pedro Ximenez – Honing, ijsklontjes en optioneel een scheutje melk en/of suiker aan toe.
Shake goed zodat er een flinke schuimlaag ontstaat. Schenk door een zeef in een martini glas.
Schenk de Aardbei – Rabarber in een laag bakje met deksel. Zet dit in de vriezer totdat het goed bevroren is. Maak ondertussen de suikersiroop door 5 gram suiker met 10 gram water te verwarmen totdat de suiker is gesmolten. Laat dit mengsel afkoelen.
Doe 3 ijsklontjes samen met de bevroren Aardbei – Rabarber, sap van een kwart limoen, 3 aardbeien, de suikersiroop en 1 shot Aardbei – Rabarber in een mixer. Mix tot crushed ice. Doe het crushed ice in een mooi glas en serveer met partje limoen en wat aardbeien.
Wil je het wat zoeter dan verdubbel je de suikersiroop.
Heb je zelf nog suggesties voor lekkere mocktails ik hoor graag wat je ideeën zijn. Laat het weten via de mail of app. Dan ga ik er zeker mee aan de slag! Hou je iets meer van exclusieve mocktails neem hier eens een kijkje! Deze mocktail werd gemaakt door Randy Bouwer.